Ελαιοχρωματισμοί Τιμές 2021-08-03T14:25:59+00:00

ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΙΜΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ

Οι Ελαιοχρωματισμοί

Είναι δεδομένο πως όποια εργασία και αν επιλέξουμε να κάνουμε, οι τιμές είναι από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν. Για αυτό το λόγο θα σας παρουσιάσουμε μια συνοπτική ανάλυση του κόστους για το βάψιμο σπιτιού, τις μέσες τιμές δηλαδή που έχουν οι ελαιοχρωματισμοί και θα συναντήσετε στην αγορά.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως οι τιμές μπορούν να ποικίλουν με βάση αρκετά χαρακτηριστικά και ουσιαστικά καθορίζονται από τις διαπραγματεύσεις και την τελική σας συμφωνία με τους Ελαιοχρωματιστές, καθώς επίσης και τον όγκο της εργασίας. Ωστόσο στην ενότητα αυτή με τίτλο Ελαιοχρωματισμοί Τιμές θα καταγράψουμε και θα σας παρουσιάσουμε ένα εύρος τιμών με βάση την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς.

Ελαιοχρωματισμοί Κόστος

Εσωτερικοί Ελαιοχρωματισμοί

 

Ας διακρίνουμε πρώτα το βάψιμο σπιτιού και να πούμε πως άλλες τιμές έχουν οι εσωτερικοί ελαιοχρωματισμοί και άλλες οι εξωτερικοί. Το εσωτερικό βάψιμο μπορεί να αφορά ένα απλό φρεσκάρισμα στους τοίχους (πέρασμα ενός χεριού χρώματος) ή ένα πλήρες και ολοκληρωμένο βάψιμο με 2-3 χέρια και τριψίματα/σπατουλαρίσματα. Σε κάθε περίπτωση το κόστος μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα μέτρα της επιφάνειας που θα βαφεί, καθώς όταν πρόκειται για μεγάλα κτήρια σίγουρα θα πετύχετε καλύτερες τιμές. Σε γενικές γραμμές οι απλοί ελαιοχρωματισμοί (φρεσκάρισμα) θα στοιχίσουν από 2,5-4€/m², ενώ το πλήρες εσωτερικό βάψιμο 4,5-6€/m².

Εξωτερικοί Ελαιοχρωματισμοί

 

Από την άλλη το εξωτερικό βάψιμο σπιτιού είναι κατά βάση πιο οικονομικό με ένα κόστος περίπου στα 2,5-3,5€/m², όμως το κόστος αυτός σχεδόν διπλασιάζεται για τα μέτρα όπου θα χρειαστεί σκαλωσιά, εφόσον είναι απαραίτητη. Εδώ να τονίσουμε πως αυτές οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο αφορούν μέτρα επιφάνειας τοίχων που θα βαφτούν και όχι τα μέτρα του σπιτιού. Δηλαδή όταν μιλάμε για κόστος βαψίματος 50m² δεν αναφερόμαστε σε σπίτι 50 τετραγωνικών αλλά σε συνολική επιφάνειας τοίχων (ταβάνια, πλαϊνοί τοίχοι κλπ) συνολικού εμβαδού 50m². Όλες οι παραπάνω τιμές προϋποθέτουν πως τα βαψίματα θα γίνουν σε άδεια σπίτια, καθώς αν υπάρχουν και έπιπλα μέσα ενδεχομένως να υπάρξει μια μικρή επιβάρυνση.

Για όσους πάντως δεν έχετε καθόλου εικόνα πόσο περίπου κοστίζουν οι ελαιοχρωματισμοί, ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ένα μέσο δωμάτιο για να βαφτεί θα στοιχίσει περίπου 60-100 ευρώ, ενώ ένα μέσο σπίτι των 50 τετραγωνικών 270-350€. Εδώ να τονίσουμε πως σχεδόν πάντα τα βαψίματα αναφέρονται στους τοίχους και μόνο, ενώ για όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες υπάρχει έξτρα χρέωση, που θα συμφωνήσετε με τους ελαιοχρωματιστές. Πολύ γενικά να πούμε πως μια μεσόπορτα για να βαφτεί θα κοστίσει περίπου 20-40 ευρώ ενώ μια μπαλκονόπορτα 40-60 ευρώ. Τέλος ένα φύλλο ντουλάπας για να βαφτεί θα στοιχίσει γύρω στα 10 με 20 ευρώ, όσο περίπου και ο ελαιοχρωματισμός ενός καλοριφέρ.

Τιμοκατάλογος

Υπηρεσίες Ελαιοχρωματισμών Κόστος
Βάψιμο σπιτιού εξωτερικά 2,5€/τ.μ
Βάψιμο Δωματίου 15τ.μ 50€
Βάψιμο Σπιτιού 80τ.μ(2 χέρια) από 299€

Υλικά Για Ελαιοχρωματισμούς

Τέλος όσον αφορά τα υλικά και μόνο, τα χρώματα δηλαδή, πρέπει να έχετε υπόψη καταρχάς πως 1ltr χρώματος μπορεί να καλύψει κατά μέσο όρο περίπου 10m² επιφάνειας. Αυτό βέβαια διαφέρει αν θα γίνουν ελαιοχρωματισμοί σε πολύ λερωμένους τοίχους ή επιφάνειες με έντονο σκούρο χρώμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν πιο παχιές στρώσεις και συνεπώς στο βάψιμο θα καταναλώσουν περισσότερο χρώμα. Βέβαια αυτή η κατανάλωση αφορά ένα χέρι, καθώς αν επιλέξετε 2-3 χέρια θα χρειαστείτε αντιστοίχως περισσότερο χρώμα. Ενδεικτικά πάντως για 2 χέρια το κόστος του χρώματος και μόνο θα είναι περίπου 1 με 1,5 ευρώ το τετραγωνικό, ανάλογα και με το είδος του χρώματος που τελικά θα επιλέξετε.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το κόστος για βάψιμο αυτό τον καιρό, επαναλαμβάνοντας ότι απλά είναι μέσες ενδεικτικές τιμές και τίποτα παραπάνω, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δεσμευτική προσφορά της εταιρείας μας. Εμείς είμαστε μια πλατφόρμα όπου σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα, εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ το καταλληλότερο συνεργείο που αναλάβει το βάψιμο του σπιτιού σας!

Αν δε θέλετε να ρισκάρετε να πραγματοποιήσετε τις εργασίες μόνοι σας, αλλά να τις αναλάβει κάποιο συνεργείο τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι το myConstructor. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογο επαγγελματιών και μπορείτε να συγκρίνετε τιμές από αρκετά έμπειρα και οικονομικά συνεργεία, που έχουν ήδη αξιολογηθεί σε έργα, από προηγούμενους πελάτες. Καλέστε τους για λεπτομέρειες ή ακόμη και για ραντεβού! Έτσι θα πραγματοποιήσετε εύκολα και αποτελεσματικά μια έρευνα αγοράς σχετικά με τις τιμές που έχουν οι ελαιοχρωματισμοί.