Ελαιοχρωματιστές 2021-08-03T14:25:25+00:00

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ

Βρείτε Ελαιοχρωματιστές

Οι ελαιοχρωματιστές ως γνωστόν είναι οι τεχνικοί που αναλαμβάνουν το βάψιμο ενός σπιτιού. Δηλαδή είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τι θα πει ελαιοχρωματισμοί. Ακόμα γνωρίζουν ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές τους, ποια σημεία χρειάζονται προσοχή και γενικότερα οι ελαιοχρωματιστες είναι αυτοί που φροντίζουν ώστε το σπίτι μας να δείχνει όμορφο μετά το βάψιμο, αναλαμβάνοντας βεβαίως την ευθύνη του αποτελέσματος

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αρκετοί νομίζουν πως και οι ίδιοι είναι και λίγο… ελαιοχρωματιστές και προσπαθούν μόνοι τους να βάψουν το σπίτι τους. Είναι λογικό κάτι τέτοιο λόγω και της οικονομικής κρίσης, όμως σε κάθε περίπτωση οι ελαιοχρωματισμοί δεν αποτελούν μια ακριβή εργασία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ενότητα Ελαιοχρωματισμοί Τιμές.

Ελαιοχρωματιστές & Χρώματα

Σχετικά με τα χρώματα που αναφερθήκαμε νωρίτερα, σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζετε πως οι εσωτερικοί ελαιοχρωματισμοί γίνονται με πλαστικά χρώματα. Οι εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί και τα εμφανή μπετά με ακρυλικά χρώματα, αν και σίγουρα οι ελαιοχρωματιστές ξέρουν καλύτερα τι ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Επίσης όταν πρόκειται για βαψίματα σε εσωτερικούς χώρους και μάλιστα σε δωμάτια που μένουν μικρά παιδιά, επιβάλλεται οι ελαιοχρωματισμοί να γίνουν με οικολογικά χρώματα, ακόμα και αν είναι λίγο ακριβότερα.

Διαδικασία Ελαιοχρωματισμού

Ως προς τη διαδικασία του ελαιοχρωματισμού υπάρχουν γενικά μικρές διαφοροποιήσεις, ωστόσο υπάρχει γενικά μια μεθοδολογία που σε γενικές γραμμές ακολουθούν οι περισσότεροι ελαιοχρωματιστές και έχει καθιερωθεί. Οι σωστοί ελαιοχρωματισμοί αρχικά ξεκινούν με ένα τρίψιμο σε όλες τις επιφάνειες που θα τοποθετηθεί χρώμα. Έπειτα ένα αστάρωμα για καλύτερη πρόσφυση και ακολουθεί το πρώτο χέρι το ελαιοχρωματισμού (με πλαστικό ή ακρυλικό χρώμα αναλόγως).

Μετά από το χέρι οι ελαιοχρωματιστές πρέπει να ψιλοστοκάρουν όποια σημεία το χρειάζονται, να τα τρίψουν και στην συνέχεια εφαρμόζουν άλλα δύο χέρια από το χρώμα που έχετε επιλέξει. Έτσι είναι οι πλέον ολοκληρωμένοι και σωστοί ελαιοχρωματισμοί, οι οποίοι όπως είδατε περιλαμβάνουν 3 χέρια μπογιάς. Βέβαια είναι καθαρά στο χέρι σας τι θα συνεννοηθείτε με τους ελαιοχρωματιστές, γιατί μπορεί στην περίπτωσή σας να μην είναι όλα αυτά απαραίτητα.

Τεχνοτροπίες

Εδώ αξίζει να αναφερθούμε λίγο πιο αναλυτικά και στις τεχνοτροπίες που μπορεί να περιλαμβάνουν οι ελαιοχρωματισμοί και τις οποίες μόνον εξειδικευμένοι και έμπειροι ελαιοχρωματιστές μπορούν να πραγματοποιήσουν. Πολύ γενικά για όσους δεν γνωρίζουν οι τεχνοτροπίες στο βάψιμο αφορούν ουσιαστικά τη δημιουργία σχεδίων πάνω στον τοίχο, συνήθως ακαθόριστων και ασύμμετρων σχημάτων, με μόνο διακοσμητικό στοιχεί το ίδιο το χρώμα! Αυτό όπως καταλαβαίνετε απαιτεί μια ιδιαίτερη γνώση από τους ελαιοχρωματιστές, για αυτό αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο καλό είναι πρώτα να βεβαιωθείτε ότι ο μπογιατζής που μιλάτε μπορεί να το υλοποιήσει επιτυχώς.

Πώς γίνονται οι τεχνοτροπίες

Συνήθως οι ελαιοχρωματισμοί με τεχνοτροπίες γίνονται με τη χρήση δύο χρωμάτων κοντινών αποχρώσεων, με το ένα να είναι πιο σκούρο και το άλλο ανοιχτότερο, τα οποία δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δίνουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Προσοχή πρέπει να δώσετε – και πιθανόν θα σας το προτείνουν και οι ίδιοι οι ελαιοχρωματιστές – ώστε όποια τεχνοτροπία και αν επιλέξετε να μην το παρακάνετε και την εφαρμόσετε σε όλους τους τοίχους. Αντιθέτως οι ελαιοχρωματισμοί δείχνουν πολύ πιο όμορφοι τελικά, όταν υπάρχει μια τεχνοτροπία σε έναν ή το πολύ δύο τοίχους του χώρου.

Με λίγη προσοχή λοιπόν και αν επιλέξετε τους κατάλληλους ελαιοχρωματιστές μπορείτε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα με ιδιαίτερες και εντυπωσιακές τεχνοτροπίες. Το ποια τεχνοτροπία θα επιλέξετε βασίζεται καθαρά στο γούστο σας και στη συνεννόηση σας με τον μπογιατζή, ωστόσο σε γενικές γραμμές σας αναφέρουμε τις πιο συνηθισμένες. Οι πιο γνωστές λοιπόν τεχνοτροπίες που συχνά εφαρμόζουν οι ελαιοχρωματιστές είναι οι εξής: Stucco Venetsiano, Spatula Stuhhi, πατίνες, τεχνοτροπίες με σφουγγάρια, τεχνοτροπίες με ζελέ, τεχνοτροπίες με ειδικά ρολά, τεχνοτροπίες με ειδικά γάντια, Dune Oro – Silver, Stencil, τεχνική με σφουγγάρι, απομίμηση ξύλου, τεχνοτροπία τοίχου Africa και τεχνοτροπία Arte Osaka Attraction.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να βάψετε το σπίτι σας και ψάχνετε τους καταλληλότερους ελαιοχρωματιστές, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο σημείο. Ανεξάρτητα αν οι δικοί σας ελαιοχρωματισμοί θα είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί, αν είναι σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, αν θα γίνουν τεχνοτροπίες ή όχι, το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε τον πιο αξιόπιστο και ταυτόχρονα οικονομικό μπογιατζή. Μόλις τον επιλέξετε θα είναι πλήρως υπεύθυνος για να πραγματοποιήσει το έργο σας με βάση το γούστο σας και στο χρόνο που συμφωνήσατε.